27 Mayıs 2008 Salı

atar damar ve toplar damar mevzuu

hangisi olmak istiyorsun, her şeyi sağa sola atan, hızlı şarkılara benzeyen bir damar mı? yoksa toplayan, vefa sahibi, kalender damar mı? her şeyi depeche mode amcalar açıklıyor : "bu günahın beni daha iyi bir insan yapacak olmasına inanmak zorundayım" . ( galiba bu söz daha keskindi, bunu bana ilk söyleyen nadide insan fatma'ya danışmak zorundayım) şarkı sözünden ziyade bir felsefi akımın klişesi gibi. ben de şöyle bir ders çiviliyorum buradan kendime : her ne kadar atar damar olsam da bu beni toplar damar yapacak yegane hazinemdir. iyi mi?

5 yorum:

ayse dedi ki...

i have to believe that sin can make a better man' olsa gerek bahsi geçen sözlerin asıl şekli. malesef şöyle de devam eder:
its the mood that i am in, that left us back where we began!
(içinde olduğum bu ruh hali bizi başladığımız noktaya döndürüyor)
ona caress- songs of faith and devotion'dan. ama asıl o albümde in your room var beyinleri kazıyan. (ah ayşe hanım ne kadar çok şey biliyorsunuz depeche mode'la ilgili. hiç utanmanız yok mu!) hadi allah ıslah etsin canım.

gazoz kapağı dedi ki...

ne yaparsın, utanmam yok lakin şu an elimde depeche mode'un tüm şarkılarının olduğu bir mp3 cd si var. görüyorsun ben tırnak içindeki "zengin görgüsüzüm" seninle paylaşmamı istermisin şekerim. not: gazoza ilaç atmam, ayrıca güzel olduğu kadar küstah hanımlara edepsizlik yapmam.

ayse dedi ki...

ya ben o utanmanız yok mu şeklindeki hitabı (utanmadan) kendi kendime savurmuştum. ukalalık eder gibi şeyettiğimi farkedip. kusura bakma

bir görelim cdni bakalım bende olmayan bir şey var mı :P

hangi dm şarkılarını en çok seviyorsunuz diye sorsak?

gazoz kapağı dedi ki...

dur söylüyorum, en çok duvara karşı filminde bir başlagıç şarkısı vardı. ama adı ne? hala şngilizce isimleri yazamıyorum ki adam gibi. anladın sen

ayse dedi ki...

i feel you! ah ben de hastayım o şarkıya. zaten fatih akın'a da beni çocuk yaşta dm hastası yapan o şarkıyı seçip filme koyduğu için sempati duymaya başlamıştım. bir de o şarkını klibinde dave gahan çok süper olağanüstü yakışıklıydı siyah beyaz uzun saçlı. şimdi eski çamlar bardak oldu tabi. o da ne demek çamdan bardak nasıl olur. bardak camdan olur. plastik bardaklar ise çok inceyse içine sıcak çay konulunca yamulabilir. yamuluyorsam düzeltin.